Brevbärarglädje

1-IMG_6400

Det är något magiskt med att få post. Handskrivna brev. När jag bodde på internat fick vi våra brev i olika fack i ett skåp. Känslan av att vittja brevfacket var ungefär jämförbar med känslan att hämta ägg i hönans näste. Ni vet den där magiska känslan när man, som liten parvel, går ut och tittar i redet och ser att där ligger ett eller två eller tre ägg. Lycka. Rikedom. Och känslan av att ha hittat en skatt. (Lägg på ett filter av guld och låt det blänka till i halmen, så får ni filmeffekten av hitta-ägg-i-näste-lyckan.)

Det var magiskt att få hitta den där skatten. Ett ägg som kommet från ingenstans. Och som gick att använda. Visst är det en taskig inställning till den stackars hönan som blir plundrad varje dag. Men tanken på hönan bleknade i förhållande till ägget och upptäckten.  Just upptäkten var grejen. Att inte veta om hönan hade lagt något i redet. Och sedan hitta det.

En dag kom en kompis som bodde på samma internat in med posten till mig. Det var en snäll gest som besparade mig spring i trappan och en rask promenad över gården, men som berövade mig lyckan att hoppas och för en gångs skull hitta något – ett handskrivet brev.

Min bror och hans sambo, illustratören Alaya Vindelman, har inga hönor. Men de har en brevlåda som har den finaste ”Nej till reklam”-skylten man kan tänka sig. Jag tänker att det måste  vara mycket roligare att möta en sån dörr om man är brevbärare.

Helgens aktivitetstips!
Gör en egen välkommen-skylt och liva upp tillvaron både för dig själv och brevbäraren. Utsidan på din dörr är ju trots allt det första som möter dig varje gång du kommer hem.
Annonser

2 thoughts on “Brevbärarglädje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s