Noir et blanche & en snäll kommentar

Det kom en snäll kommentar i bloggboxen och du anar inte, Michell, hur glad jag blev när jag läste den! Tack som tusan! Jag ser ju på statistiken att ni läsare är inne och kikar på det som hamnar på bloggen här.  Men ni är ganska hemliga av er ; ).
Jag lovar att lägga ut lite fler våriga och glada inlägg framöver.  Men innan våren helt överöser oss med krispig grönska lägger jag upp en svartvit-sekvens. Hoppas det faller i god jord, även om det inte ser så värst ”glatt” och aktivt  ut.

Helgens aktivitetstips blir något begränsat, rent geografiskt, denna gång. Men den som besöker Stockholm får i vilket fall ett litet cafétips:

Bilderna nedan är från Snickarbacken 7 – en mötesplats för konst, inredning, design, mode och kaffesippande. Huset ligger på – Snickarbacken 7- och ritades 1898 av samma arkitekt som ritat  Nordiska Museet, Östermalms Saluhall och Hallwylska palatset. Vi satte oss på bottenplanet där det gamla stallet en gång fanns.

Lokalerna och inredningen är superfin. I huset ligger också en liten designbod. Nudelsalladen med räkor och mango såg enkel ut, men var mycket god, även om notan är lite löjligt saltad.

Nästa projekt blir att hitta en handfull mysiga fik/lunch/middasställen som både har en trivsam inredning/lokal och som dessutom tar lagom mycket kosing för sin mat. Då kan man ju se till att komma ut och fika oftare.
1-IMG_1511 1-IMG_1506 1-IMG_1504 1-IMG_1498

Annonser

5 thoughts on “Noir et blanche & en snäll kommentar

  1. Pingback: Noir et blanche & en snäll kommentar | Filosofiska aktiviteter

  2. Härligt, Snickarbacken 7 ska jag skriva in i min kalender. Varje år när vi har vår Stockholmsvecka under semestern letar vi nya ställen att kika och fika på. Har inte hört talas om ovannämnda tidigare.För flera år sedan läste jag om en mycket trevlig restaurang som skulle ligga i något som jag tror hette Grävlingsberg. Är det något som du känner till?

    • Nej, inte än så länge. Men åker du dit och är det värt att besöka så bolla tillbaka. Jag vet att det ligger något japnskt spa/mat-ställe i Nacka/Grävlingsberg. Det ser väldans lyxigt ut. Är det måhända det du sniffat upp? Ett annat mysigt fik, som inte är så snofsigt, bara mysigt är ”Lilla caféet på söder”. Där är personalen avslappnad och trevlig, chokladkakan varm och god och salladen mättande och fräsch. Wilmers Cafe på Kungsholmen är också väldigt skönt. De två sistnämnda är lite mindre strama, lite mer bohem/barock, mindre design. Bättre prislapp och mer mys och häng än design, inredning och arkitektur. Alla tre ställen är värda att besökas.

    • Jag ska fnula lite till på bra cafetips. Jag tycker att både Vetekatten och Sturekatten är lite ”murriga”(framförallt Sturekatten). Men gillar man just den lite traditionella konditoriformen har de ju den. Men det har även konditori Ritorno i Vasastan. Även där är det förvisso lite murrigt, om man inte sätter sig i det rummet som har fönster mot gatan. Där är det helt ok. Fina gamla träbänkar. Personalen är trevlig, kaffet ganska dåligt och om man nu är lite starstrucked hittar man ofta ett och annat litterärt högdjur vid cafeborden. Goda kakor och klassisk konditoridisk.
      Är man riktig kaffesnobb och gillar gamla 50-talsmiljöer ligger ett ganska nyöppnat kaffe/cocktailbar i Vasastan, Erlands, heter det. Superfint och murrigt på ett bra sätt, inte klaustrofobiskt eller nednött. Finfint kaffe, finfin miljö, tjustgt jazzig musik. På ovanvåningen har de ett stort vackert fönster, några få men smäckra bord och även en soffa. Minus: inte något vidare kakutbud. Där är kaffet det centrala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s